Command & Conquer: Red Alert 3 – Uprising

Red Alert 3 bittiği zaman her türlü çılgın olay gerçekleşti, bunların en önemlisi David Hasselhoff’un başkan olmasıydı. Elbette, oyundaki üç kampanyanın her biri temelde kendi evreninde, diğerlerinden ayrı olarak var olduğun gibi oynadığın fraksiyona bağlı olmanın sonu. İşte şimdi Command & Conquer: Red Alert 3 – Uprising’de, serinin hayranlarına doyurucu tek oyunculu bir meydan okuma sunan birçok yenilik var. Oyun, Hasselhoff hikayesinden devam etmektedir.

Command & Conquer: Red Alert 3 – Uprising, oyuncunun gerçekte ne kadar iyi olduğunu test eden, yükselen Commander’s Challenge ile birlikte dört “mini-savaş” koleksiyonudur. Bu mini savaşlar, her biri üç ya da dört misyondan oluşuyor ve üç ana grubun ve Akiko’dan esinlenen Japon liseli kız öğrenci ve öfkeli psişik güçlere sahip olan Yuriko’nun perspektifinden geliyor. Uprising’de dört mini savaş pek bir şey gibi görünmüyor olabilir. Ama bir bütün olarak ele alındığında, birçok düzenli gerçek zamanlı strateji oyununa eşdeğer miktarda içerik oluşturuyor.

c86mqf4fky55b52b5464c76f76e73c - Command & Conquer: Red Alert 3 - Uprising

Her biri bir çeşit vinyet görevi gördüğünden, savaşları birleştiren ve anlatı yapan bir konu yoktur. Rus savaşı, yenilginin ardından ve tehlikeli bir mega puanlama ile ilgilidir. Untied States savaşı, işgal altındaki Japon Adalarının pasifleştirilmesi ile ilgilidir. Rising Sun savaşı Rus agresifliği ile ilgileniyor. Yuriko tarafı ise Akira’ya benzeyen bir hikayeyi anlatıyor. Orijinal oyun gibi, her savaş kendi ayrı evreninde var. Ancak çok kısa olduklarından, takip edilecek hikaye sayısı oldukça az görünüyor.

Red Alert 3’ün co-op oyununa alıştıysanız (kendi başınıza oynamış olsanız bile her zaman bir bilgisayar partneriyle eşleştirildiniz), o zaman Uprising size C&C’nin eski tek oyunculu günlerini hatırlatacaktır. Co-op modunda genel olarak çok oyunculu değil, aynı zamanda bir ekonomi ve ordunun mikromantasyon yeteneğini test edecek zorlu görevler alıyorsunuz. Küçük kampanyalar çok kısa olduğu için, zorluk açısından “rampa” yapmak için zamanımız yok, bu yüzden görevler çabucak bitebiliyor. Çoğu C&C hayranı muhtemelen bu oyunun gazileri ama bu oyun onlara da yeni savaş deneyimleri sunuyor.

command conquer red alert 3 uprising origin cd key satin al durmaplay 1024x576 - Command & Conquer: Red Alert 3 - Uprising

Oynamaya Değer mi?

Peki Command & Conquer: Red Alert 3 – Uprising’i oynamaya değer mi? Mini savaşlardaki yeni silahlar gerçekten eğlenceli diyebiliriz. Mesela Müttefiklerin yeni Harbinger silahlı kuvvetlerini ele alalım; Harbinger, birçok hasarı yumuşatırken ve zaman içinde kendini onarırken birimleri ve binaları güçlü bir hale getiriyor. Sonra, Rising Sun’ın yeni Giga-Fortress’i, yıkıcı bir lazeri ateşleyen yüzen Samuray kafasına dönüşen dönüştürülebilir bir ada var. Ayrıca kendi kendini onarır ve küçük bir miktar hasar emebilir.

Bu anlamda oldukça keyif veren bir oynanışı olan Uprising için denemeye değer diyebiliriz.

Oyun İçi Detaylar

Mini campaigns bölümü bittiğinde, hayatınızın yaklaşık sekiz ila 10 saatini işgal edecek bir görev olduğunda, C & C uzmanlarına yönelik bir dizi misyon olan Commander’s Challenges bölümüne geçebilirsiniz. Commander’s Challenges’ın mantığı, sizi sınırlara zorlayacak durumlar ve senaryolara yerleştirilmiş olmanızdır; oyunu kurtaramadan ve saatte bir gözleyerek kazanmak zorundasınız. Bunun nedeni, oyunun bir misyonu tamamlamak için zamanınızı ve daha iyisini denemeniz mantığını içermesidir.

Commander’s Challenges bölümü, aslında C&C’nin daha zorlu hale getirilmesinde kullanılan geleneksel yöntemle yapılmış olsa da; Bilgisayarı daha akıllı hale getirmek yerine çok sayıda handikapa karşı koymak. Kampanyalarda ve Commander’s Challenges bölümünde, yapay zeka aynı taktik veya modele yerleşecek ve sonsuz bir şekilde tekrar edecektir; sadece deseni tanımak ve karşı koymak zorundasınız. Komutanın Mücadelesindeki yapay zekayı görmezden gelmeyin, temelde sizi sonsuz bir ünite kaynağı ile zorlar; ekonomisini ya da üretim tesislerini saklayabilmeniz için, onlar için para biriktirmeniz de gerekecek.

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

c86mqf4fky55b52b5464c76f76e73c - Command & Conquer: Red Alert 3 - Uprising

Bir Yorum Yazın