Xbox Türkiye, Xbox Live Gold aboneliklerini zamlandırdı

Ülkemizde, özellikle de video oyunu sektöründe çok uçuk fiyatlar görmeye başladık. Öncelikle PlayStation Türkiye, PlayStation Store üzerindeki tüm video oyunlarının fiyatlarını zamlandırmıştı. Bu şekilde de oyunların fiyatları, 700 lirayı bile bulmuştu. Geçtiğimiz birkaç gün içerisinde de benzer bir adım Xbox Türkiye cephesinden geldi. Bu adım, Xbox Live Gold aboneliği üzerinden atıldı. Xbox Türkiye, bahsetmiş olduğumuz abonelik sisteminin fiyatında zam gerçekleştirerek, sistemi ciddi anlamda pahalılaştırdı.

Xbox Live Gold, 440 TL oldu

Bahsetmiş olduğumuz bu zam, “Değişen pazar koşulları nedeniyle, 15 Ekim 2018 itibarıyla 75 TL olan Xbox Live Gold sisteminin 3 aylık abonelik ücreti artarak 149 TL olacak. Hesap sayfanızda bulunan sonraki zamanlanmış ödemeye kadar aboneliğinizi iptal etmeyi seçmezseniz sizden bu yeni fiyat alınacak. Daha fazla bilgi almak için lütfen şu adresi ziyaret edin: https://support.xbox.com.” şeklinde yapılan bir açıklama ile duyuruldu.


Sizlerin de açıklamadan görebileceği gibi, bahsetmiş olduğumuz abonelik sisteminin 3 aylık abonelik ücreti arttı ve 149 TL oldu. Bu aboneliğin önceki fiyatı da 75 TL idi. Tabii sadece 3 aylık abonelik üzerinde değişiklik olmadı. Sistemin 1 aylık ve 1 yıllık abonelikleri üzerinde de zam yapıldı. Öyle ki, 1 aylık aboneliğin yeni fiyatı 60 TL oldu. 1 yıllık abonelik ise akıl almaz bir şekilde yükselerek, 440 TL gibi bir fiyat etiketine kavuştu.

Xbox Türkiye cephesindeki çevrim içi abonelik sistemi zamlanmış olsa da, PlayStation Plus tarafı şu sıralar sessiz. Yine de eğer sizler PlayStation 4 veya PlayStation 4 Pro üzerinden PlayStation Plus abonesi iseniz, mutlaka fiyatlar artmadan 1 yıllık abonelik satın almanızı öneriyoruz. Açıkçası, Xbox Türkiye böyle bir adım attıysa, benzer bir adım çok yakında, belki de habersiz bir şekilde PlayStation Türkiye cephesinden gelebilir.

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

c86mqf4fky55b52b5464c76f76e73c - Xbox Türkiye, Xbox Live Gold aboneliklerini zamlandırdı

Bir Yorum Yazın