TurkNet, Netflix’te iki ay üst üste en hızlı operatör oldu

TurkNet, geçtiğimiz günlerde oldukça önemli bir duyuru yaptı. Bu duyuruya göre bahsetmiş olduğumuz internet servis sağlayıcısı, Netflix üzerinde iki ay üst üste en hızlı operatör olmayı başarabildi. Bu bilgi, bizlere bir elektronik posta ile gönderildi. Bu iletiyi sizlerle hemen aşağıda paylaşacağız ama önce küçük bir detay verelim. Netflix, her ay düzenli olarak her ülkenin en hızlı internet servis sağlayıcısını belirliyor ve TurkNet de Ağustos 2018 ile Eylül 2018 ayları içerisinde Netflix üzerindeki en hızlı internet servis sağlayıcısı oldu. Eğer dilerseniz, bu ekip tarafından gönderilmiş olan elektronik postayı, sizler de hemen aşağıdan okuyabilirsiniz.

Netflix’te iki ay üst üste en hızlı operatör olduk!

Değerli TurkNet’li, Online İçerik Portalı Netflix, düzenli olarak dünya ve ülke bazlı en hızlı bağlantı sağlayan internet servis sağlayıcılarını sıralıyor. TurkNet olarak, biz Ağustos ve Eylül ayında iki ay üst üste Netflix’e Türkiye’den en hızlı bağlanan operatör olduk. Bu başarımızı siz TurkNet’lilerle paylaşmak ve nasıl bunu başardığımızı kısaca anlatmak istedik.

Öncelikle şunu belirtelim, Netflix’e dünyanın her yerinden aynı anda milyonlarca kişi bağlanıyor. Netflix bu yoğun trafiği kaldırmak için dünyanın çeşitli yerlerinde sunucular barındırıyor. Biz de TurkNet olarak tıpkı Facebook ve Google ile yaptığımız gibi kendi trafiğimizi doğrudan kendi altyapımız üzerinden Netflix sunucularına taşıyoruz. Böylece siz TurkNet’lilerin en hızlı şekilde Netflix, YouTube gibi platformlarına bağlanması mümkün oluyor. Trafik doğrudan kendi üzerimizden ve kendimize ait yurtdışı çıkışlarından geçtiği için de kapasitemizi en iyi şekilde yönetebiliyoruz. Daha fazla bant genişliği ihtiyacı olduğunda bunu kolaylıkla sağlayabiliyoruz.

Google, Facebook, Netflix gibi dünya devleriyle doğrudan trafik paylaşımı yapmamıza (internetin ana trafiğine girmeden) bizim dünyamızda “peering” deniyor. Bu teknoloji ile siz evdeki koltuğunuzdan Netflix’e girip istediğiniz diziyi, filmi izlemeye başladığınızda, Netflix sunucusundaki veri, ana internet trafiğine girmeden doğrudan bağlı bulunduğunuz trafik toplama merkezine (POP noktası), oradan da santrale gidiyor. Santralden evinize de bakır ya da fiber şebeke üzerinden ulaşıyor. Kısaca, Google, Facebook, Netflix gibi internet trafiğinin en yoğun kullanıldığı sitelere ulaşırken, sizi herkesle aynı trafiğe sokmuyoruz, tıpkı Metrobüs gibi size özel bir şeridi kullanarak doğrudan bağlantı sağlıyorsunuz.

Yaptığımız bu çalışmalar, başarımızın sadece birkaç ayla sınırlı kalmayacağınızın bir göstergesi. İlerleyen dönemde de dünyadaki internet trafiğinin büyük kısmını oluşturan internet devi şirketlerin sunucularına en hızlı bağlanan operatör TurkNet olacak. Kotalara takılmadan, AKN’siz gerçek sınırsız bir internet hizmetini kullanıcılarına sunan bir operatör olarak, kullanıcılarımızın hızdan ödün vermeden internetlerini en iyi şekilde kullanması bizim önceliğimiz.

Sizin de her zaman Türkiye’de sektörde ezberleri bozan bir operatörü kullanmanın mutluluğunu yaşamanız hiç değişmeyen dileğimiz. Saygılarımızla,TurkNet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

c86mqf4fky55b52b5464c76f76e73c - TurkNet, Netflix’te iki ay üst üste en hızlı operatör oldu

Bir Yorum Yazın