Red Dead Redemption 2 oyunu kaç kişi tarafından geliştirildi?

Red Dead Redemption 2 isimli video oyunu sonunda piyasaya çıktı. Bu oyunun piyasaya sürülmesi ile birlikte birçok oyuncu konsolların içine gömüldü ve belki de yüzlerce saat boyunca bu video oyunu çoktan oynandı bile. Tabii bunun gerçekleşmiş olması için oyuncuların hiç uyumadan, oyun çıktığından beri oyunu oynuyor olması gerekiyor ama olsun. Bu önemli bir detay değil. Önemli olan bir detay, bu video oyununun üzerinde kaç kişinin çalışmış olması. Böylesine kusursuz bir video oyunu üzerinde kaç kişinin çalıştığını birçok oyuncunun merak ettiğini tahmin ediyoruz.

Red Dead Redemption 2, 3000’den fazla kişi ile geliştirildi

Red Dead Redemption 2 oyununun resmi internet sitesi üzerinde geride bıraktığımız haftalarda yeni bir sayfa açıldı. Bu sayfada, oyunda emeği geçen herkesin ismi yazıyordu. Bir Reddit kullanıcısı da açtı o sayfayı ve listede olan herkesi saydı. Böylece de oyunun üzerinde kaç kişinin çalıştığı hesaplandı. Reddit kullanıcısının yaptığı hesaplamaya göre bahsetmiş olduğumuz bu video oyunu üzerinde tam 3023 kişi çalıştı. Tabii bu 3023 kişi arasında sadece geliştiricilerin değil, muhtemelen dağıtımcı şirketten çalışanların da bulunduğunu sizlere belirtelim.

kb3lx7qsk355b52b546402c8927f19 - Red Dead Redemption 2 oyunu kaç kişi tarafından geliştirildi?

Peki, bu 3000 küsür kişinin içerisinde dağıtımcı şirketin olduğunu nasıl takip edebiliyoruz? Tabii ki Rockstar Games stüdyolarının bünyesinden. 2018 senesi itibarıyla Rockstar Games bünyesinde 2000 kişi civarının çalıştığını biliyoruz. Bu yüzden, Red Dead Redemption 2 oyununun üzerinde çalışmış olan 3023 kişinin de geliştirici olması imkansız. bize soracak olursanız, ortalama 1500 kişi Rockstar Games cephesinden geliyor; yine ortalama 1500 kişi de Take-Two Interactive tarafından geliyor. Take-Two Interactive, bildiğiniz üzere Rockstar Games stüdyonun üzerindeki ana şirket ve kendisi, bir video oyunu dağıtımcısı. Take-Two Interactive şirketinin bünyesinde 2K Games de bulunmakta.

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?


Bir Yorum Yazın