Microsoft, 2019 Senesinde Yeni Bir Konsol Piyasaya Sürebilir

Yeni nesil konsolların sesleri, yavaş yavaş duyulmaya başlıyorken, Microsoft cephesinden önemli bir bilgi sızdırıldı. Oldukça güvenilir bir teknoloji sitesinden verilen raporlara göre, Xbox konsolları için yeni nesil biraz daha gecikecek; 2019 senesinde, yani önümüzdeki sene, bizlerin karşısına yepyeni bir Xbox One konsolu çıkacak. Yayımlanmış olan raporlara göre bu konsolun fiyatı sadece 200 Dolar olacak. Peki, neden böylesine ucuz bir konsol olacak karşımızda? Bu sorunun cevabını da haberimizin devamından verelim isterseniz.

Microsoft, yeni nesil Xbox konsollarını mı geciktiriyor?

Microsoft cephesi, 200 Dolar değerindeki bir Xbox One konsolunu piyasaya sürecek ve bu konsol, sadece dijital video oyunlarını oynatıyor olacak. Evet, eğer raporlar doğruysa ve önümüzdeki sene yeni bir Xbox One konsolu piyasaya sürülürse, o konsol hiçbir şekilde kutulu video oyunu çalıştırmayacak. Yeni konsol üzerinden oyuncular sadece dijital video oyunlarını izleyecek. Bu konsol hakkında daha fazla bilgi yok ama tahminlere göre konsolun temeli, Xbox One S olacak. Xbox One veya Xbox One X olmayacak yani.


Peki, bugüne kadar kutulu video oyunu satın almış olan oyuncular, yeni ve sadece dijital video oyunu destekleyen konsola geçiş yapmak isterlerse, bu nasıl olacak? Yayımlanan raporların devamına göre Microsoft, bunu da düşünmüş durumda. Söylentilere göre, 2019 senesinde bu konsol piyasaya sürüldükten sonra, bahsetmiş olduğumuz şirket de birçok farklı mağazada ve tabii ki kendi mağazasında, kutulu oyunlarınızı alacak ve yerine dijital video oyunları verecek. Bu şekilde, oyuncular da oyun deneyimlerine aralıksız bir şekilde devam edebilecek.

Son olarak, yayımlanmış aynı raporların devamına göre, 2019 senesinde yeni bir Xbox One S konsolunun modeli de piyasaya sürülecek. Bu model de aynı sadece dijital destekli konsol gibi 200 Dolar olacak ama bu Xbox One S konsolunun nasıl bir şey olacağı, neden bu kadar ucuz olacağı bilinmiyor. Raporlara göre kesin bir şey var ki, bu yeni Xbox One S konsolu, kutulu oyunlara destek verecek.

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

c86mqf4fky55b52b5464c76f76e73c - Microsoft, 2019 Senesinde Yeni Bir Konsol Piyasaya Sürebilir

Bir Yorum Yazın