Fortnite, kayıtlı kullanıcı sayısında çılgın rakamlara ulaşıyor

Artık büyün dünya üzerinde tanınan Fortnite, kayıtlı kullanıcı sayısı ile de tüm dünyada tanındığını gösterir hale geldi. Öncelikle önemli haber siteleri tarafından yayımlanan raporlarla ortaya çıkan, ardından da Epic Games tarafından doğrulanan bu bilgi, birçok oyuncuyu da şaşırttı. Bu bilgi, tabii ki bahsetmiş olduğumuz video oyununun 200 milyondan daha fazla kayıtlı kullanıcıya sahip olması idi. Şu an içerisinde hem Save the World, hem de Battle Royale modlarını bulunduran bu video oyunu, bu kayıtlı oyuncu rakamı ile de Haziran 2018’den beri %60 büyüme gösterdiğini bizlere söylüyor. Neden mi?

Fortnite, yeni bir rekora koşuyor olabilir mi?

Biraz önce sormuş olduğumuz sorunun cevabını kısa bir şekilde verelim: Fortnite oyununun Haziran 2018 içerisinde açıklanmış olan kayıtlı kullanıcı sayısı 125 milyon idi. Şimdi ise bu sayı 200 milyondan daha fazla. Bu şekilde de bu video oyununun sadece birkaç ay içerisinde %60 kadar bir büyüme gösterdiğini gönül rahatlığı ile sizlere söyleyebiliyoruz. Yalnız, bu noktada küçük bir uyarı da vermemiz gerekiyor. Kayıtlı kullanıcı sayısı ile aktif oyuncu sayısını karıştırmamak gerekiyor.


Kayıtlı kullanıcı sayısı, bahsettiğimiz video oyununu en az 1 kere oynamış olan oyuncuların hesabını tutar. Mesela, bu video oyununun Battle Royale modunu merak edip, indirdiniz ve 1 kere oynadınız diyelim. Ardından da oyunu sildiniz. Siz, 1 adet kayıtlı kullanıcı olarak sayılıyorsunuz ve oyunu silmeniz de herhangi bir şeyi değiştirmiyor. Aktif kullanıcı sayıları da, oyunun kayıtlı kullanıcıları arasından 1 ay içerisinde oyuna girmiş olan oyuncular arasından ayıklanarak hesaplanıyor. Bu noktada kafanızın karışmasını istemeyiz.

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

c86mqf4fky55b52b5464c76f76e73c - Fortnite, kayıtlı kullanıcı sayısında çılgın rakamlara ulaşıyor

Bir Yorum Yazın