Borderland 3 İnceleme

Borderland 3, uzun zamandır pek çok oyun severin büyük bir heyecan ile beklediği oyunlar arasında yer alıyor. Bilindiği üzere Borderland 3 çıkışı gerçekleştirildi. Oyun çıkalı yaklaşık 2 ay olsa da Türkiye’ye biraz daha geç geldiğini ifade edebiliriz. Bu doğrultuda Borderland 3 inceleme yazını yazabilmemiz de ancak yeni mümkün oldu. Peki, Borderland 3’ün hikayesi ne? Pek çok oyun severin uzun zamandır dört gözle beklediği bu oyun bu kadar beklemeye değdi mi? Gelin hep beraber inceleyelim.

borderr 300x169 - Borderland 3 İnceleme

Borderland 3 Hikayesi

Borderland serisinin gidişine göre Borderlands 3’ün çok daha karışık bir zaman çizelgesine ilerlemediğini ifade edebiliriz. Borderland 3, Borderland 2’nin bir devamı niteliğinde. Hikaye olarak da serinin ikinci oyununun hikayesini devam ettiriyor. Yani Handsome Jack ve yaşadıklarını oynuyoruz. Ancak Borderland 3’teki düşmanlar serinin ikinci oyunundaki düşmanlardan biraz daha farklı. Oyunda oyuncular, Clypsos denilen iki kardeş ile kapışıyorlar ve oyunu kazanmaya çalışıyorlar. Hikaye işleyişinde ise alışılan ve tanıdık gelen karakterlerin olması ise son derece hoş bir güzellik katıyor. Oyun içinde 50 farklı seviye yer bulunuyor.  Oyunu oynarken kişiler ortalama 3 saatte 2 seviye atlayabiliyor. Hikaye, oyunculara 23 bölümde anlatılıyor. Oyun içerisinde ki her bölüm başına 1-2 tane ana görev ve 2-5 arası değişen yan görevler bulunuyor. Ana görevler ile direkt bölümü tamamlayayım derseniz, bölüm başı ortalama yarım saat ile 2 saat arası değişen sürelerde zamanınızı vermeniz gerekmekte. Ana görevleri tamamlayarak oyunu bitirdiğinizde oyunun bitmiyor oluşu da güzel bir ayrıntıdır.

7trh91i7eh55b52b54646f61936a04 - Borderland 3 İnceleme

Borderland 3’te Neler Değişti?

Borderland 3 ile değişen en önemli detay eşya düşme sistemidir. Oyun, oyun severlere iki farklı eşya düşürme sistemi sunmaktadır. Bunlardan biri klasik olan ve her eşyanın herkese düşmesi sistemidir. Diğer sistem yani yeni sistem ise oyunculara düşen eşyalar sadece kendilerine düşmektedir. Diğer oyuncular hiçbir şekilde eşya alamamaktadır.

Oyunda değişen bir diğer sistem ise yetenek sistemidir. Aktif olarak kullanılabilen 3 farklı yetenek bulunuyor. Bu doğrultuda Borderland 3’ün son derece başarılı ve keyifli bir oyun olduğunu ifade edebiliriz.

Oyunu Nasıl Satın Alabilirim?

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

c86mqf4fky55b52b5464c76f76e73c - Borderland 3 İnceleme

Bir Yorum Yazın