Harry Potter serisi, J.K Rowling tarafından yazılan bir kitap serisidir. 1997 yılında seri, sinemaya uyarlanmış ve tüm dünyayı etkisi altına almıştır. 1997 yılından günümüze kadar yaşayan ve sevilen seri oyun geliştiricileri tarafından oyunlara da uyarlanmıştır. Aynı filmleri gibi Harry Potter serisinin oyunları da çıktıkları dönemlerde sevilerek oynanmıştır. Sizlere bu listemizde kronolojik sıraya göre en sevilen Harry Potter oyunlarını listeledik.
Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001)
Harry Potter serisinin ilk filmi olan Felsefe Taşı’ndan uyarlanma bu oyun Electronic Arts tarafından geliştirilmiştir. Nostaljik bir oyun deneyimi sunan Harry Potter and the Philosopher’s Stone, grafikleri pek beğenilmemiş olsa da kurgusal olarak film ve kitap ile paralel olarak ilerlemekte. Eğer Harry Potter’ın Hogwarts’daki ilk günlerini birebir yaşamak istiyorsanız bu oyun tam sizlik. Oyunda kontrol edebildiğimiz tek karakter ise ana karakter olan Harry Potter.
Lego Creator: Harry Potter (2001)
Lego firması tarafından geliştirilen Lego Creator: Harry Potter, Harry Potter evrenine yepyeni bir soluk ve bakış açısı kazandırmış diyebiliriz. Lego firması yine her zaman ki gibi oyunu, oyuncuların yaratıcılığına bırakmış durumda. Hary Potter’ı istediğimiz gibi yönetip, mekanları keyfimize göre tasarlayabiliyoruz. Yani sizin zevkinize ait yeni bir Hogwarts yapmak mümkün.
Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)
EA Games tarafından serinin ikinci kitabı olan Sırlar Odası’nın oyuna uyarlanmış halidir. Grafikler hemen hemen ilk oyuna kıyasla aynı diyebiliriz. Quidditch maçlarına ve büyü düellolarına katılabiliyorsunuz.
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)
EA Games tarafından geliştirilen oyun Azkaban Tutsağı’nın uyarlamasıdır. İlk iki oyundan farklı olarak bu sefer sadece Harry Potter’ı değil yer yer Hermonie ve Ron’u da kontrol edebiliyoruz. EA Games, Azkaban Tutsağı’nı daha bir özenerek yapmış diyebiliriz. Karakter ve büyü animasyonları şahane. Çözülecek sırlar, yardım edilecek okul arkadaşları sizleri bekliyor.
Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)
EA Games’in Ateş Kadehi’nden uyarlaması olan oyunun daha ilk sahnesinde savaşmaya başlıyorsunuz. Grafikler ve ses efektleri de diğer önceki serilere kıyasla çok daha özenilerek yapılmış ve geliştirilmiş. Bu seride oynamak istediğiniz karakteri kendiniz seçiyorsunuz. Karakterler arasında herhangi bir güç, yetenek farkı bulunmuyor.
Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)
EA Games ve Warner Bros’un ortak yapımı olan Zümrüdü Anka Yoldaşlığı, tam anlamıyla harika. Oyundaki görsel efektler ve ses efektleri açık ara farkla geliştirilmiş. Harry Potter serisinin bu oyununda sadece Harry’i kontrol edebiliyoruz ama Hermonie ve Ron bizimle beraber maceralara katılmaya devam ediyor. Oyundaki amaç ise kitabıyla aynı “Dumbledore’un Ordusu”nu kurmak. Çünkü kötülük yeniden doğmaktadır.
Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)
EA Games tarafından geliştirilen Harry Potter Melez Prens, diğer oyunlar gibi sırları çözmeye devam ediyoruz. Quidditch maçları için uçuş antremanları yapıyoruz ve Voldemort’un savunma mekanizmalarını çözmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda serinin bu oyununda çok oyunculu oda özelliği de mevcut. Ama ne yazık ki görsel efektler başarılı değil.
Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 (2010)
Harry Potter oyunları arasında en karanlık konsepte sahip oyunlardan biri olan Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1, EA Games tarafından geliştirildi. Oyunun en çok dikkat çeken kısımlarından biri ise ses efektlerinin ve müziklerin başarısı.
Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 (2011)
Serinin son oyunu olan Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2, EA Games tarafından geliştirildi. Harry ve arkadaşları Voldemort’un gücünü aldığı hortkulukları yok etmeye çalışmakta ve Hogwarts’ı korumaya çalışmaktadır. Oyunun müzikleri o kadar başarılı ki görsel efektler ne yazık ki zayıf kalıyor.