2020’nin Gözdesi Among Us

2018’de InnerSloth tarafından piyasaya sürülen Among Us, arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz çok oyunculu çevrimiçi bir oyun. 2018’de piyasaya girmesine rağmen 2020 yılında güzel bir çıkış yaptı ve geniş bir oyuncu kitlesi tarafından sevildi. Among Us oyuncuları arasında ise belirli bir yaş skalası yok. Küçük çocuklardan, yetişkinlere kadar pek çok kişinin sevdiği bir oyun oldu. Özellikle pandemi döneminde arkadaşlarla oyun oynama isteğine güzel bir çözüm oldu.

among 1 1024x593 - 2020'nin Gözdesi Among Us
2020’nin Gözdesi Among Us

Peki Among Us nasıl bir oyun?

Among Us, aslında hepimizin bildiği vampir-köylü veya hırsız-polis oyunlarına çok benziyor. Ancak oyun bir uzay mekiğinde geçiyor yani uzay temalı bir oyun. Zaten oyun görsellerine baktığınızda uzay kostümleri olan minik karakterleri göreceksiniz. Biz bu karakterleri hareket ettiriyor oluyoruz.


among 03 - 2020'nin Gözdesi Among Us
2020’nin Gözdesi Among Us

Among Us oynarken oyuncular iki gruba ayrılıyor: Impostor ve Crewmate. Crewmate, uzay mekiğini tamir etme, yakıt doldurma, Impostor’ları bulup onları oylayarak ortadan kaldırma ve uzay mekiğindeki çeşitli görevleri gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Impostor görevine sahip olanlar ise Crewmate’in yaptıklarının tam tersini yapmaya çalışırlar. Mesela oyun haritasında düzeltilen yerleri bozma, havalandırmalardan geçiş ve Crewmate’leri ortadan kaldırma. Tam anlamıyla bir vampir-köylü oyunu değil mi sizce de? Crewmate ve Impostor dışında bir karakterimiz daha var: hayaletler. Oyunda Crewmate veya Impostor olan oyuncu öldürüldüğünde o artık oyuna bir hayalet olarak devam eder. Hayaletler, duvarlardan geçebilir ama onların diğer oyuncularla iletişimi sınırlıdır. Hayaletleri sadece hayalet olanlar görebilir, toplantı sırasında da onların yazdıklarını sadece hayaletler okuyabilir. Ancak hayaletler herkesin yazdıklarını okuyabilmektedir. Peki hayaletlerin görevi nedir? Eğer hayalet olan oyunca önceden Impostor ise uzay mekiğinde sabotajlar gerçekleştirmeye çalışır, takımına yardımcı olmaya devam eder. Hayalet olan oyuncu Crewmate ise kalan görevleri yapmaya devam eder.

among 04 - 2020'nin Gözdesi Among Us
2020’nin Gözdesi Among Us

Birazda oyunun sonundan bahsedelim. Oyunda aslında kim daha çok öldürürse veya kim daha çok sabotaj-tamir yaparsa kazanan o takım oluyor. Crewmate takımı dikkatli gidip, uzay mekiğindeki görevleri yapıp, kabloları birleştirirse ve bir yandan da Impostor oyuncuları belirleyip onları oylayarak atarlarsa birinci oluyorlar. Aynı şekilde Impostor oyuncular da Crewmate oyunculara belli etmeden uzay mekiğinde sabotajlar gerçekleştiriyorlar. Bu sabotajlar bazen Crewmate oyuncularına düzeltmeleri için süre veriyor. Bu sürede Crewmate oyuncuları düzeltemezse oyuncular kaybetmeye başlıyor.

among 02 - 2020'nin Gözdesi Among Us
2020’nin Gözdesi Among Us

Ayrıca Among Us’ı arkadaşlarınızla oynarken Discord uygulamasından sesli sohbet gerçekleştirmenizi tavsiye ediyoruz. Oyun içinde yazılı sohbet kanalı bulunuyor ancak tercihen Discord seslisi daha keyif verici oluyor.

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?


Bir Yorum Yazın