AOC, Oyun Monitörü Marketinde Kendisine Güveniyor

Gamescom 2018 oyun fuarının son dönemde etkileyici bir şekilde 370,000 ziyaretçiden oluşan yeni bir rekor katılım göstermesi ile oyun pazarı bir rekordan yenisine koşuyor. Sektörün önde gelen oyuncularından biri de, faaliyetlerini global olarak sürdüren monitör markası AOC. Bahsetmiş olduğumuz bu markanın Avrupa Pazarlama & İş Yönetimi Direktörü Stefan Sommer, verdiği röportajda başarı öykülerini anlattı. Ayrıca bu röportajda, markanın, oyun monitörü için ne kadar önemli olduğundan da bahsedildi. Dilerseniz yazımızın devamından röportaj sorularına ve cevaplarına sizler de göz atabilirsiniz.

Oyun ekranları piyasası nasıl bir gelişim gösteriyor? 

Avrupa Pazarlama & İş Yönetimi Direktörü Stefan Sommer: “Çok dinamik bir piyasa. Oyun pazarı genel olarak, hem Avrupa’da hem de küresel olarak büyüyor. Uzmanlara göre 2021 yılına kadar %10.3 Bileşik Yıllık Büyüme Oranı (CAGR) ile iki haneli büyüme rakamları göreceğiz. Oyun ekranları pazarı da bununla birlikte büyüyor.”

kb3lx7qsk355b52b546402c8927f19 - AOC, Oyun Monitörü Marketinde Kendisine Güveniyor

Oyun ekranları pazarında AOC markasının konumu nasıl? 

Avrupa Pazarlama & İş Yönetimi Direktörü Stefan Sommer: “Hiç abartısız bir şekilde, konumumuzun çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Yüksek beklentili farklı oyun alanlarına yönelik geniş portföyde oyun ekranlarımız bulunuyor. AOC çeşitli seçenekler sunuyor – bunlar arasında rekabetçi oyun ve elektronik spor hayranları için 240 Hz’e çıkan yüksek kare hızları ya da açık dünya RPG tutkunları için özellikle sürükleyici bir oyun deneyimini destekleyen yüksek kaliteli IPS ve VA panellerine sahip kavisli ekranlar gibi özellikler var. Kısacası: Gerçekten bir oyuncunun sahip olabileceği ihtiyaç ne ise, onun için en mükemmel oyun ekranını sağlayabiliriz.”

Markanın oyun sektöründe özellikle başarılı bir aktör olmasını sağlayan ürünler neler? 

Avrupa Pazarlama & İş Yönetimi Direktörü Stefan Sommer: “AOC’nin diğerlerinden gerçekten farklı olduğu yer, birinci sınıf oyun monitörleri: Bir başka deyişle, AGON ürün grubu. Bu yüksek teknoloji ekranların ölçüsü 24 inç ve 35 inç arasında değişiyor ve yenileme hızları ise 120 Hz’den rekabetçi 240 Hz’e dek çıkıyor, bu da hızlı FPS oyunları için ideal. AGON ürün grubu, ya G-SYNC’i ya da AMD FreeSync’i desteklediğinden, süper düşük tepki süreleri ve ultra düşük girdi gecikmesi ile oyun oynamayı ciddiye alan oyuncuları hedefliyor. Modeller sağlam oldukları kadar etkileyici bir tasarıma da sahipler. Üstelik gölge kontrolü, kulaklık tutucu ve konumu işaretleyebileceğiniz, yüksekliği ayarlanabilir ayak gibi akıllı özellikler ile de dopdolular!”

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?


Bir Yorum Yazın