Belçikalı Oyuncular Artık Overwatch İçerisinde Ganimet Kutusu Satın Alamayacak

Ganimet kutuları, birçok video oyununda, birçok oyuncunun kabusu oluyordu. Ayrıca dünya üzerindeki bazı devletler de ganimet kutularının birer kumar ögesi olduğunu düşünerek, hareket etmeye başlamıştı. Bu konuda en ağır tepkiyi de Belçika veriyordu. Öyle ki, Valve daha önce Dota 2 ve Counter-Strike: Global Offensive oyunlarında Belçikalı oyuncuların herhangi bir ganimet kutusu ve kasa sistemini kullanmasını engellemişti. Şimdi ise Valve tarafından atılmış olan bu adımın bir benzeri, Blizzard Entertainment tarafından atıldı.

Overwatch ve Heroes of the Storm için orta bir yol bulunabilir

Blizzard Entertainment tarafından yapılan açıklamaya göre artık Overwatch içerisinde Belçikalı oyuncuların ganimet kutularını gerçek para harcayarak satın alması mümkün olmayacak. Oyuncular yine de seviye atlayarak veya etkinliklere katılarak ganimet kutularını kazanacak. Belçika, haklı olarak oyunların sadece mikro ödeme taraflarına karışıyor. Oyun oynayarak ganimet kutusu kazanmakta olumsuz bir şey bulunmuyor. Blizzard Entertainment, Belçika ile bu konuda aynı görüşte değil ama şirketin elinden de bir şey gelmiyor çünkü ganimet kutularına müdahale edilmediği taktirde oyun, Belçika devletinin resmi yasaları ile ters düşüyor. Bu durumda da oyunun ülkede engelleme, hatta ceza yeme gibi ihtimalleri ortaya çıkıyor.

c86mqf4fky55b52b5464c76f76e73c - Belçikalı Oyuncular Artık Overwatch İçerisinde Ganimet Kutusu Satın Alamayacak

Blizzard Entertainment ekibinin söylediğine göre şirket ile Belçika arasında bu konu hakkındaki konuşmalar devam ediyor. Yani, ganimet kutularının gerçek para ile şu an satın alınamıyor olması, sadece geçici bir durum olabilir. Bahsetmiş olduğumuz ülke ile şirket, orta bir yol bulduğu zaman, ortadaki sorun da kalkabilir. Bu noktada da Çin’i örnek göstermek istiyoruz. Çin sınırları içerisinde piyasaya sürülen video oyunlarında eğer ganimet kutusu bulunuyorsa, o ganimet kutusunun içeriği ve içeriğin oyunculara düşme oranı, açık ve net bir şekilde gösterilmek zorunda. Eğer Belçika, böyle bir sisteme izin verirse, inanıyoruz ki Blizzard Entertainment da o yolu izlemek isteyecektir.

Kaynak: Blizzard Entertainment

Henüz Overwatch sahibi değil misiniz? 

Blizzard Entertainment tarafından geliştirilmiş ve dağıtımcılığı üstlenmiş olan Overwatch, şu an mağazamızda, hem de Game of the Year sürümü olarak 219 TL fiyat etiketi ile satılmakta. Mağazamızı ziyaret etmek için de aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.


Overwatch (Game of the Year Edition)


 

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?


Bir Yorum Yazın