Cyberpunk 2077, Red Dead Redemption 2 oyununu örnek alıyor

CD Projekt RED tarafından geliştirilmekte olan  Cyberpunk 2077, birçok oyuncu tarafından merakla bekleniyor. Yalnız, bu video oyununu merakla bekleyen oyuncular, şu an biraz meşgul olabilir;  bu video oyunu kadar merakla beklenen başka bir video oyunu piyasaya sürüldü. Bu video oyununun adı ise Red Dead Redemption 2. Rockstar Games tarafından geliştirilmiş olan Red Dead Redemption 2, 3 gün içerisinde şirkete 725 milyon dolar kazandırmayı başarabildi ve bu video oyunu, dev gibi eğlence sektörünün en iyi ikinci çıkışını gerçekleştirmiş oldu. Video oyunlarının, diziler ve filmlerle yarıştığı bu sektörün en iyi çıkışını yapan ürünü ise 3 günde 1 milyar dolarlık kazanç ile Grand Theft Auto V. Her neyse, konumuz bu değil.

Cyberpunk 2077 oyununun ne kadar satacağı da tahmin edildi

Tahmin edebileceğiniz gibi Red Dead Redemption 2, birçok video oyununa örnek oldu başarısı ile. Bu örnek olunan oyunlardan bir tanesi de Cyberpunk 2077 gibi görünüyor; CD Projekt RED, yapmış olduğu bir açıklamada, şu an geliştirmiş oldukları video oyunlarının Red Dead Redemption 2 kadar cilalı olacağını belirtti. Zaten CD Projekt RED ekibinin bu video oyununu, geliştirilme sürecinin ilk gününden beri optimize ettiğini biliyorduk. Bu yüzden de yapılan bu açıklama, bize soracak olursanız gayet inanılır bir seviyede.

kb3lx7qsk355b52b546402c8927f19 - Cyberpunk 2077, Red Dead Redemption 2 oyununu örnek alıyor

Tabii cila haricinde bir de satış rakamları bulunuyor. CD Projekt RED; yatırımcılar ile yapmış olduğu bir görüşme sırasında Cyberpunk 2077 isimli video oyunlarının 3 ay içerisinde 19 milyon adet satabileceğini, bunu hedeflediklerini belirtti. 3 ayda 19 milyonluk satış; sizlere az gelmiş olabilir ama bu video oyunu, tekli oyuncu temelli bir video oyunu olacak ve oyun, EA veya Activision gibi dev şirketler tarafından da dağıtılmayacak. Bu yüzden, 3 ayda 19 milyonluk bir satış, bizce %100 bir netlikte ulaşılabilecek bir başarı değil ama Cyberpunk 2077 gibi bir video oyununun Red Dead Redemption 2 kadar başarılı olmasını gönülden isteriz. Ya sizler?

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?


Bir Yorum Yazın