Red Dead Redemption 2, Tek Disk Olarak Çıkmayabilir

PlayStation 4 ve Xbox One üzerinde 100 GB değerinden daha da büyük bir alan kaplayacak olan Red Dead Redemption 2, anlaşılan o ki karşımıza tek disk olarak çıkmayacak. Ortaya çıkan bazı bilgilere ve Blu-ray disklerinin kapasitesine göre bu video oyunu, muhtemelen iki disk olarak oyunculara sunulacak. Oyuncular, bu disklerin bir tanesini muhtemelen oyunu kurmak için, diğerini ise oyunu oynamak için kullanacak. Aynı eski günlerdeki gibi yani.

Oyunculara göre Red Dead Redemption 2, iki veya üç disk olarak çıkacak

Öncelikle sizlere bazı temel bilgileri vermek istiyoruz. Bildiğiniz gibi PlayStation 4 ve Xbox One platformları için çıkışını gerçekleştiren video oyunları, kutulu olarak satıldığı zaman Blu-ray diskler üzerinden satılıyor. Blu-ray disklerin 4 farklı seviyesi bulunuyor ve günümüzün neslindeki konsollar, bu disklerin sadece ilk iki seviyesini destekliyor. Bu seviyeler, tek katmanlı ve çift katmanlı diskler olarak geçiyor. Tek katmanlı Blu-ray diskler, 25 GB boyuta sahipken, çift katmanlı diskler de 50 GB boyuta sahip oluyor. Bu durumda da zaten Red Dead Redemption 2, 100 GB veya daha fazla olacağı için oyuncuların aklı direkt olarak 2 adet çift katmanlı diske gidiyor; bu şekilde oyun anca bir diske sığdırılabiliyor.

kb3lx7qsk355b52b546402c8927f19 - Red Dead Redemption 2, Tek Disk Olarak Çıkmayabilir

Blu-ray disklerinin üç katmanlı ve dört katmanlı halleri de bulunuyor. Üç katmanlı Blu-ray disk, 100 GB boş alan sağlarken, dört katmanlı Blu-ray disk, 300 GB değerine kadar çıkabiliyor. Ne yazık ki PlayStation 4 ve Xbox One, üç ve dört katmanlı diskleri desteklemiyor. En azından, bilindiği kadarıyla durum böyle. Bu yüzden de oyuncular, bahsetmiş olduğumuz video oyununun kutulu olarak çift disk bulunduracağını düşünüyor. Hatta bazı oyuncular, oyunun 3 disk olarak çıkabileceğini de düşünüyor ama biz bunun gerçek olduğunu düşünmüyoruz.

Tüm bunların haricinde, GameStop tarafından yapılmış bir paylaşım da bulunuyor. Bu paylaşımı, hemen yukarıdaki görselden sizler de görebiliyorsunuz. Görselde, Red Dead Redemption 2 oyununun kutulu hali görünüyor ve bu kutu, normal kutulardan daha kalın görünüyor. Oyuncular ise bu kalınlığın sebebini, oyunun çift disk olmasına bağlıyor. Şu an GameStop veya Rockstar Games ekibinden bu konuda bir açıklama gelmedi. Bu yüzden, tüm bu düşüncelerimize tam olarak inanmamanızı öneriyoruz efendim.

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

c86mqf4fky55b52b5464c76f76e73c - Red Dead Redemption 2, Tek Disk Olarak Çıkmayabilir

Bir Yorum Yazın