Xbox One için Resmi Klavye ve Fare Desteği Duyuruldu

Eğer herhangi bir Xbox One konsoluna sahipseniz ve bazı video oyunlarını klavye ve fare ikilisi ile oynamak istiyorsanız, size iyi bir haberimiz var. Xbox Wire üzerinden aldığımız bir bilgiye göre bu hafta içerisinde, bahsetmiş olduğumuz konsola resmi klavye ve fare desteği gelecek. Tabii bu destek, hemen herkese sunulmayacak. Microsoft cephesinden gelen açıklamalara göre bu destek öncelikle Xbox Insider üyelerine sunulacak. Bu desteğin tüm oyunculara ne zaman sunulacağı ise şimdiden bilinmiyor ama bizlerin tahmini Kasım 2018’den yana.

Microsoft cephesinden gelen açıklamaların devamına göre, Xbox One konsoluna resmi klavye ve fare desteği geldiği zaman, oyuncular birçok USB ve kablosuz klavye ve fareyi, konsollarına bağlayarak, oyunları deneyimleyebilecek. Tabii bu cihazlar, oyuncuların beklediği gibi bir performans vermeyebilir. Sonuçta, ortada özellikle optimize edilmiş ürünler olmayacak. En azından şimdilik. Açıklamalara göre şu an Razer ile Microsoft, birlikte çalışıyor ve bu çalışmanın sonucunda, bahsettiğimiz konsola özel olarak üretilmiş klavyeler ve fareler piyasaya sürülecek.

c86mqf4fky55b52b5464c76f76e73c - Xbox One için Resmi Klavye ve Fare Desteği Duyuruldu

Xbox One üzerindeki tüm video oyunları, klavye ve fare desteği ne yazık ki veremeyecek. Microsoft, video oyunlarında bu desteği zorunlu tutmayacak. Eğer video oyununu Xbox One konsolu için geliştiren stüdyo isterse; kendi video oyununa, kendi istediği şekilde klavye ve fare desteği isteyebilecek. Bu yüzden, eğer bir geliştirici stüdyosu istemezse o video oyununda klavye ve fare desteği bulunmayacak. Çünkü Microsoft, kendi konsolları için video oyunu geliştiren hiçbir stüdyoyu bu konuda zorlamayacak.

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?


Bir Yorum Yazın